Građevina

Građevina

Cene nekretnina svakodnevno rastu, a pokretači razvijaju nove i bolje tehnologije kako bi brzo završili projekte. Veće građevinske kompanije posluju na više, često ogromnih lokacija. Na svakoj lokaciji se odvija dnevni protok direktnih zaposlenih, podizvođača i zainteresovanih strana zajedno sa kretanjem zaliha. Sistem nadzora je od suštinskog značaja za uklanjanje lažnih i neopravdanih plaćanja, istovremeno održavanje bezbednosti i sigurnosti malih resursa. Matrix kontrola pristupa i evidencija radnog vremena čine sveobuhvatno rešenje za zaštitu, obezbeđivanje i praćenje resursa zgrade, civilne ili industrijske gradnje. Pomaže građevinskom sektoru da ispuni svoje zahteve za upravljanje prisustvom, povezivanje na više lokacija i praćenje u realnom vremenu kako bi osigurala sigurnost osoblja i fizičkih sredstava kako bi izbegla bilo kakvu zloupotrebu na licu mesta. Tako Matrix podržava građevinske kompanije u održavanju nivoa industrijskih standarda, istovremeno ispunjavajući očekivanja potrošača u okviru svog budžeta.

  • Lako praćenje radne snage
  • Minimalno preplaćivanje
  • Kontrolisani napredak projekta i troškovi
  • Brži odgovor na izuzetne situacije
  • Jednostavno upravljanje prisustvom na licu mesta
  • Povećana sigurnost imovine
  • Kontrolisane neregularnosti radnika

Efikasno upravljanje radnicima na ugovor

Uobičajeno je da se gradilišta oslanjaju na spoljne firme koji nude kvalifikovane i nekvalifikovane radnike. Tradicionalne metode upravljanja ovim višestrukim ugovaračima i njihovom velikom radnom snagom mogu izložiti organizaciju  pravnom i finansijskom curenju. Matrix Upravljanje radnicima na ugovor je specijalno dizajnirano za takve organizacije koje pokrivaju planiranje, radne naloge, upis, evidencije radnog vremena, prisustvo, vremenske prilike i kontrolu pristupa. Omogućava menadžerima i ugovaračima da poboljšaju produktivnost rada i povećavaju operativnu efikasnost, što smanjuje ukupne troškove.

Napredna biometrijska tehnologija

Radnici na gradilištima često imaju prljave ili masne ruke zbog prirode svog rada. Kao rezultat, mogu se suočiti sa problemima odbacivanja overe u slučaju otiska prsta ili čitača lica. Matrix Palm Vein Reader i Matrix DOOR FMX su posebno dizajnirani za prevazilaženje takvih izazova i označavanje prisustva ili pristupa jednostavnim procesom. Beskontaktni uređaj čita vaskularne vene uzorka korisnika, što smanjuje šansu odbijanja.

Bežično povezivanje udaljenih  lokacija

Građevinska industrija radi na udaljenim lokacijama gde bilo koja vrsta žičane veze nije dostupna ili može biti skupa. Odličan je evidenciju radnog vremena, koji može povezati glavnu kancelariju i sa udaljenim lokacijama. Matrix Wi-Fi i 3G integrisano rešenje evidencije radnog vremena povezuje više lokacija na glavnu kancelariju koja olakšava precizno i tačno prisustvo zaposlenih na lokaciji, zajedno sa skladištenjem podataka na centralnom serveru. Sistem takođe može dodeliti smene osoblju i izračunati posećenost zaposlenih, odsustvo i prekovremeni rad.

Podelite projekat u više faza

Sasvim je očigledno da gradilište ima više projekata sa različitim fazama. Matrix Obrada poslova i troškova omogućavaju otvaranje više projekata i faza na određenoj lokaciji gradilišta. Pored toga, može se ažurirati trenutni status tekućeg projekta.

Uložena radna snaga

Veoma je važno imati ideju o radnoj snazi koja je uložena u projekat. Ovo bi moglo pomoći pri predviđanju radne snage za sličan projekat. Matrix Obrada poslova i troškovi pružaju detaljan izveštaj o radnoj snazi uloženoj u završetak određenog projekta.

Pravilno plaćanje na osnovu radnih sati

Matrix Obrada i troškovi rada obezbeđuje radno vreme zaposlenih. Kroz izveštaje zasnovane na prijavama korisnika, možemo identifikovati ukupan broj časova uloženih u određeni posao. Korisnik može biti plaćen u skladu s tim, kroz integraciju postojećeg softvera platnog prometa sa softverom COSEC JPC.

Ograničeni pristup u osetljiva područja

Gradilišta imaju osetljiva područja gde je dozvoljeno samo određeno osoblje.
Matrix Kontrola pristupa  je specijalno dizajnirana da kontroliše ko ulazi u
odgovarajuća područja. U slučaju kršenja bezbednosti, odgovarajući nadležni
se odmah obaveštava putem SMS-a ili e-pošte.