Banke i osiguranja

Banke, finansijske institucije i osiguranja

 

Poslovanje banaka ili finansijskih institucija zasnovano je na tome koliko dobro mogu dokazati svoju ozbiljnost u pogledu imovine i investicija svojih klijenata. Ugled ili profitabilnost bankarskih sektora zavisi od vrste obezbeđenja koju pružaju svojim kupcima. Bez obzira da li je to maloprodajna filijala ili veliko korporativno bankarstvo ili bilo koja finansijska institucija, bezbednost i sigurnost uvek predstavljaju brigu za bilo kog kupca. Da bi klijenti billi zadovoljni, finansijske institucije traže tehnološki nadograđeni proizvod koji je visoko pouzdan, jednostavan za upotrebu i sposoban za povezivanje sa svim svojim granama. Napredno biometrijsko rešenje COSEC DOOR FMX10 predstavlja inteligentno dizajniran proizvod koji zadovoljava sve kritične zahteve bankarske industrije.

Matrix nudi bezbednosna rešenja za filijale, korporativne banke i centralne finansijske institucije. Podržava bankarski sektor kako bi zadovoljio njihove zahteve za kontrolu pristupa, evidenciju radnog vremena, povezivanje na više lokacija, centralizovano generisanje izveštaja, upravljanje odlascima i smenama, upravljanje praznicima i slobodnim danima, kafeterijom za zaposlene i integraciju i obračun plata.

  • Poboljšana sigurnost imovine
  • Precizno upravljanje preko više lokacija
  • Poboljšava produktivnost kadrova i zaposlenih
  • Brzo reagovanje na sve zahteve
  • Povećava efikasnost celokupnog menadžmenta
  • Efektivno upravljanje neradnim danima (praznici)
  • Ograničen pristup u zaštićenim područjima

BFSI organizacije imaju određena osetljiva područja koja sadrže vrednu imovinu svojih klijenata kao što su gotovina, zlato, podaci, dokumenti itd. Osiguranje imovine klijenta je veliki izazov. Pored toga, zaštita od jednog nivoa može dovesti do problema kao što je krađa ili prevara. Matrix kontrola pristupa je sveobuhvatno i fleksibilno rešenje dizajnirano da zadovolji zahteve bankarskih i finansijskih institucija. Omogućava pristup korisnicima samo nakon verifikovanja podataka (bilo putem personalizovane kartice ili u većini slučaja biometrijskom verifikacijom). U slučaju neovlašćenog pristupa ili kršenja bezbednosti, SMS obaveštenje se odmah upućuje nadležnom organu.

 

Centralno planiranje i evidencija radnog vremena / odmora / odsustva

Banke i finansijske institucije posluju preko više grana širom zemalja, regiona i država. Različite države imaju sopstvene lokalne zakone, radne sate, festivale i praznike. HR / administrativno osoblje u glavnoj kancelariji treba da definiše i prati organizacione vremenske okvire i ostavlja polise kako bi osigurala ravnotežu između zakonske usklađenosti, produktivnosti organizacije i zadovoljstva zaposlenih. Zahteva ogromne napore u planiranju, komunikaciji i praćenju vremenskih politika. Matrix COSEC evidencija radnog vremena obuhvata 32 regionalne raznolikosti sa različitim vremenima, praznicima i rasporedima za odmor.

 

Fleksibilnost i prilagodljivost su ključ

Pored centralizovane kontrole, fleksibilnost i prilagodljivost su jednako važni za većinu BFSI organizacija. Matrix COSEC može da poveća do 65.000 lokacija i milion korisnika bez potrebe da menja bilo koji hardver ili softver. COSEC nudi više šablona i opcija da zadovolji bilo koje buduće složeno vreme prisutnosti i potrebe kontrole pristupa. Za razliku od mnogih prilagođenih rešenja, Matrix COSEC ne ispunjava samo današnje definisane zahteve, već je dizajniran da ispuni sutrašnje rastuće i dinamične korisničke scenarije.

 

Definisanje i praćenje radnog vremena zaposlenih na terenu

Većina organizacija BFSI zapošljava veliki broj ljudi na terenu za usluge klijenata. S jedne strane, organizacija bi želela da prati vreme i kretanje zaposlenih na terenu. S druge strane, ograničavanje putovanja i saobraćaja predstavlja vremenski i troškovni izazov za ove ljude da posete svoje kancelarije samo da obeleže svoje prisustvo. Matrix COSEC omogućava pretraživačima i zaposlenima da obeleže svoje prisustvo, primenjuju i odobravaju liste / izlete sa svog računara, laptopa, tableta i pametnih telefona. Kada zaposleni obeleži svoje prisustvo, COSEC mobilna aplikacija koristi GPS za čitanje i verifikaciju lokacije osobe i šalje te koordinate na server.

 

Praćenje zone visokog rizika 24/7

Banke i finansijske institucije imaju puno oblasti u kojima je neophodno odmah adresirati redundantne i realne informacije o svakom kršenju bezbednosti. Da bi se obezbedilo održavanje visokog nivoa sigurnosti 24/7, Matrix uređaji koriste pozlaćeni PCB. PCB se sastoji od pouzdanih komponenti koje su pogodne za kontinuirano funkcionisanje u ekstremnim uslovima. Štaviše, u slučaju kršenja bezbednosti, sistem šalje SMS ili e-mail obaveštenja u realnom vremenu kako bi sprečio štetu ili gubitak vredne imovine.

 

Sačuvajte troškove radne snage i poboljšajte produktivnost

Matrix omogućava centralizovano upravljanje svim granama sa jedne lokacije, što zauzvrat štedi troškove administratorskog / sigurnosnog osoblja nastalih za svaku od svojih filijala. Štaviše, kontinuirano praćenje poboljšava produktivnost zaposlenih. Rešenje takođe pomaže organizacijama BFSI da donose pametne odluke nakon detaljne analize njihovog svakodnevnog funkcionisanja.

 

Smanjuje verovatnoću kršenja bezbednosti za 80%

Zbog prirode poslovanja, od suštinskog je značaja da organizacije BFSI primjenjuju dvostruko slojevitu zaštitu radi sprečavanja kršenja bezbednosti. Matrix omogućava jedinstvenu integraciju nivoa podataka video nadzora sa svojom biometrijskom i kartičnom kontrolom pristupa i vremenskom prisustvu. Ovo obezbeđuje da postoje slike i podaci o bilo kojoj zlonamernoj aktivnosti koja se desila u organizaciji.